Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Κάθε αγώνας που δίνεται σε ένα κλάδο ή χώρο δουλειάς είναι ένα κομμάτι του συλλογικού αγώνα του κόσμου της εργασίας.

    «Η ΣΦΗΝΑ»,αυτοδιαχειριζόμενος πολιτικός-κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των μελών της συλλογικότητας στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ του ομίλου Φιλίππου ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της διοίκησης.

Για πέμπτη μέρα οι 330 εργάτες της εταιρείας βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα με 2ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια διεκδικώντας :

-Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν καταθέσει 

-Καμία θέση εργασίας χαμένη, καμία κατάργηση και αντικατάσταση μονίμων θέσεων εργασίας με εργολαβίες 

Οι εργάτες του ΜΟΡΝΟΥ  δείχνουν το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για τους εργαζόμενους, το δρόμο της ενότητας, της οργάνωσης και του αγώνα. Το μόνο δρόμο που μπορεί να ανατρέψει την εργοδοτική αυθαιρεσία, τα μνημόνια και τις αντεργατικές πολιτικές, τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας κλέβουν, για ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία που θα λειτουργεί για τις ανάγκες των πολλών κι όχι για τα κέρδη των λίγων.

 Δηλώνουμε με αποφασιστικότητα προς τους απεργούς, Είμαστε όλοι στο πλευρό σας! Παλεύουμε μαζί για τα ίδια αιτήματα! Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα! 

    Ο αγώνας για τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας  είναι υπόθεση όλων μας!

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

https://www.oexbe.gr/images/anakoinoseis/an19/anakoinoseis/an042019.pdf

This entry was posted in αυτοοργάνωση, εργατικά, κοινωνία, πολιτικη and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *