ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

που αποτελεί ένα ανοιχτό πεδίο ζυμώσεων και ανάπτυξης των αναρχικών ιδεών και δυναμικό, μαχητικό και αναπόσπαστο μέρος των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων

Από τις 21 Νοέμβρη έχει ξεκινήσει μία νέα κατασταλτική μεθόδευση εναντίον της κατάληψης Mundo Nuevo, στη Θεσσαλονίκη, με το τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να καλεί 16 άτομα –παραδίδοντας τις κλήσεις κατ’ οίκον σε όλη την Ελλάδα- να καταθέσουν στη ΓΑΔΘ, στο πλαίσιο προανακριτικής εξέτασης, για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και κατάληψης δημόσιου κτηρίου κατ΄ εξακολούθηση, που αφορούν στο κτήριο που στεγάζεται η κατάληψη. Το αποκλειστικό κριτήριο βάσει του οποίου καλέστηκαν τα 16 άτομα ήταν πως σε όλους είχε πραγματοποιηθεί, κάποια στιγμή κατά το παρελθόν, εξακρίβωση στοιχείων.

Αυτή τη φορά, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές ενεργώντας στο πλαίσιο της πάγιας κρατικής πολιτικής επιχειρούν να στήσουν έναν κατασταλτικό κλοιό γύρω από την κατάληψη, προλειαίνοντας το έδαφος για εκκένωσή της, στοχεύοντας στην απομόνωση και περιθωριοποίησή της. Έτσι προσπαθούν να αμφισβητήσουν τον ανοιχτό κοινωνικό χαρακτήρα της κατάληψης και να περιστείλουν την πολιτική της δράση στοχεύοντας στην τρομοκράτηση των νέων αγωνιστών/στριών που έρχονται μέσω της δομής σε επαφή με τον αναρχικό αγώνα -στέλνοντάς τους “προειδοποιητικά μηνύματα”. Προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο εργαζόμενων, ανέργων, νεολαίων στο χώρο -ποινικοποιώντας ακόμα και την απλή παρουσία- και εκκινώντας νέους κύκλους διώξεων αναρχικών συντρόφων και συντροφισσών.

Αυτή η κίνηση αποτελεί άλλη μία έκφανση της συντονισμένης και ολομέτωπης επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας με την επιβολή όλο και επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Μία επίθεση που κλιμακώνεται στην κατεύθυνση εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού με την αναβάθμιση του νομικού και κατασταλτικού οπλοστασίου της κυριαρχίας, προκειμένου να πνιγεί κάθε φωνή αμφισβήτησης και ανυπακοής. Στο στόχαστρο αυτής της καταστολής είναι οι ακηδεμόνευτοι και αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, γιατί είναι αυτοί που συνεχίζουν να βάζουν φραγμούς στα αντικοινωνικά σχέδια κράτους και αφεντικών. Σε αυτό το πλαίσιο απαγορεύονται παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, συλλαμβάνονται απεργοί, εγκληματοποιείται η δράση σωματείων βάσης, ποινικοποιείται η δράση αγωνιζόμενων εργαζομένων, ξυλοκοπούνται φοιτητές, αναρχικά μπλοκ δέχονται επιθέσεις, βασανίζονται αγωνιστές, και ξεδιπλώνονται οι κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον των πολιτικών καταλήψεων.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι καταλήψεις αποτελούν δομές του κοινωνικού και ταξικού αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας επιβάλλουν οι από τα πάνω και ταυτόχρονα προεικονίζουν το όραμα της απελευθερωμένης κοινωνίας λειτουργώντας οριζόντια και αντιιεραρχικά, στη βάση των αρχών τις ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.