Εκδηλώσεις για τον Εργασιακό Μεσαίωνα και την Ταξική Αντεπίθεση

Ο εργασιακός μεσαίωνας που μας επιβάλλουν και μια αναγκαία ταξική απάντηση που πρέπει να δοθεί.

Σειρά εκδηλώσεων στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο

«η ΣΦΗΝΑ»

 Εργοδότες και κυβερνήσεις στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης εξαπολύουν την πιο βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά κεκτημένα ολόκληρων αιώνων. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η υπερφορολόγηση είναι πλέον καθημερινότητα για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
 Η Σφήνα- αυτοδιαχειριζόμενος, κοινωνικός – πολιτικός και πολιτιστικός χώρος- σας προσκαλεί σε μια σειρά εκδηλώσεων – συζητήσεων και οργάνωσης της αναγκαίας ταξικής απάντησης, στις 11, 15 και 30 Μαρτίου στον χώρο της συλλογικότητας Κάδμου 48, στην Θήβα.
 Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 18:30 εκδήλωση με ομιλητές από την ομάδα
«attack στην ανεργία και την επισφάλεια», όπου θα μεταφερθεί η εμπειρία από τον αγώνα των εργαζόμενων στα 5μηνα και τα σωματεία που στήθηκαν σε επισιτισμό και τηλεπικοινωνίες.
 Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 20:00 προβολή της ταινίας «I Daniel Blake» του Ken Loach.
 Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 18:30, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Οι νέες μορφές απασχόλησης: εκ περιτροπής εργασία – ημιαπασχόληση – πρακτική – κουπόνι εργασίας voucher – ενοικιαζόμενοι εργάτες – υποκατώτατος μισθός» με προσκεκλημένο τον Απόστολο Καψάλη, Επιστημονικό Συνεργάτη του ΙΝΕ-ΓΣΣΕ .

Leave a Reply

Your email address will not be published.