Αλληλεγγύη στα αιτήματα των φυλακισμένων αναρχικών Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη

Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Aλμπέρ Καμύ

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΑΝ.ΕΛ και η δικαστική εξουσία δείχνουν για μια ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπο τους. Επί τέσσερις ημέρες ένα εξάχρονο παιδί κρατείται μακριά από τα συγγενικά, κοντινά του πρόσωπα, έγκλειστο και με απαγορευμένη την πρόσβαση της μητέρας του σε αυτό. Η ομηρία του 6χρονου παιδιού των Μαζιώτη-Ρούπα και η απομόνωσή του σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα υπό αναγκαστική νοσηλεία είναι μια μόνο εικόνα από την αναλγησία και την εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους. Είναι μια εκδικητική κίνηση και μια προσπάθεια εκβιασμού των Ρούπα-Μαζιώτη αλλά και μια προσπάθεια παραδειγματισμού όποιου αντιστέκεται. Η κυβέρνηση, αφού απέδειξε ότι μπορεί να κάνει “καλύτερα τη δουλειά” στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας, το αποδεικνύει τώρα και στο πεδίο της καταστολής συναγωνιζόμενη με δεξιές -ακροδεξιές κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Η αστική δικαιοσύνη, μη χορηγώντας τις άδειες που προβλέπονται σε άλλους φυλακισμένους αγωνιστές, φυλακίζοντας συγγενείς και συμβίους, ανακαλώντας διώξεις σε μεγαλοκαρχαρίες και φασίστες και με πρώτο στην λίστα του αίσχους την κωλυσιεργία στη δίκη των ναζί της Χ.Α. φανερώνει το ρόλο που παίζει στη συνεχιζόμενη καταπίεση / καταστολή του λαού και δείχνει σε όσους ακόμα εθελοτυφλούν πως έχουμε να κάνουμε με ένα κατ’ ουσία ολοκληρωτικό καθεστώς καλυμμένο  με το μανδύα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος ” ΣΦΗΝΑ”  δηλώνει την αλληλεγγύη του στα αιτήματα των φυλακισμένων αναρχικών Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη  και υπερασπίζεται το δικαίωμα τους στην κηδεμονία του παιδιού τους.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.