ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

61208

Στις 6 Δεκέμβρη 2016 κλείνουν 8 χρόνια από την μεγάλη εξέγερση της νεολαίας, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρόνου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Το συγκεκριμένο γεγονός έμελλε να σφραγίσει μια ολόκληρη γενιά, αφήνοντας άφωνη τη χώρα. Η εξέγερση του Δεκέμβρη ανέδειξε το εύφλεκτο εκρηκτικό υλικό που δημιουργείται στα πλαίσια της κρίσης, το οποίο δεν είναι άλλο από τη νεολαία.

Το τραγικό αυτό γεγονός θα μείνει πάντα χαραγμένο στις μνήμες των αγωνιστών και ολόκληρου του κινήματος, σηματοδοτώντας την εξέγερση και την μακρά προσμονή της Ελευθερίας και του αγώνα για δικαιοσύνη. Το κράτος και η εξουσία που πηγάζουν από αυτό μας έδειξαν ολοφάνερα το ρόλο τους και τον σκοπό τους. Το κράτος δολοφονεί και η δημοκρατία τους μαζί με την δικαιοσύνη τους βρωμάνε αηδία και δακρυγόνα.

Για την εξέγερση του Δεκέμβρη έχουν ειπωθεί πολλά και θα ειπωθούν πολλά περισσότερα στο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι μέρες θα είναι εκεί σαν σημείο αναφοράς, ένα από τα σημάδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα για πάντα στη μνήμη του κινήματος. Θα είναι εκεί για να σηματοδοτεί τη φλόγα του αγώνα και να μας ωθεί να παλεύουμε και να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο, μια καλύτερη κοινωνία.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08 δεν τελείωσε τότε και δεν θα τελειώσει ποτέ, αυτό είναι χρέος μας. Όταν τελειώσει αυτό το κράτος, όταν τελειώσει ο καπιταλισμός, όταν θα τελειώσει κάθε μορφή και σχέση εξουσίας και εξουσιαζόμενου, τότε ίσως ο Δεκέμβρης να μην χρειάζεται πλέον. Αλλά τώρα είναι εκεί και στέκει σαν φανός που μας οδηγεί να βγούμε από τα σκοτάδια της καταπίεσης.

“Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς και τώρα Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛΑΣ”

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 6/12/2008 ΑΠΟ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

ΤΡΙΤΗ 6/12/2016   7 ΜΜ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ * ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΛΙΚΟΥ * ΣΥΖΗΤΗΣΗ

“Η ΣΦΗΝΑ”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.