ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΒΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος.
(προσυγκέντρωση στην Σφήνα ,Κάδμου 48 στις 17:30 μμ).

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΘΗΒΑ
Την 28 η Οκτώβρη 2015 ανήμερα της επετείου του αντιφασιστικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού, βρέθηκε στη Θήβα ο βουλευτής Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής , με συνοδεία τον αστυνομικό αδελφό του και ένα τσούρμο φασισταριών.

Στην φασιστική πρόκληση – να καταθέτουν στεφάνι οι νοσταλγοί του Χίτλερ , των ταγματασφαλιτών και των ss – απάντησαν παρευρισκόμενοι αντιφασίστες και αντιστασιακοί αγωνιστές , με αντιφασιστικά συνθήματα στην κατάθεση στεφανιού από τον βουλευτή της Χ.Α. Καρακώστα.

Στη συνέχεια – κατά τη γνωστή τακτική των εγκληματικών συμμοριών – τρία μέλη της συνοδείας του βουλευτή της Χ.Α. , ανάμεσά τους και ο αστυνομικός αδελφός του Ζαχ. Καρακώστας – ξεμονάχιασαν και χτύπησαν τον Σπύρο Πρεβεζάνο , έναν από τους αντιφασίστες αγωνιστές που παραβρέθηκαν στην διαμαρτυρία, έξω από το ΑΤΜ του ταχ. ταμιευτηρίου.

Οι τρεις αυτουργοί αναγνωρίστηκαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη , έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε. Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 6/10/16 , τέθηκε όμως στο αρχείο σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι (ν. 4411/16) και παρέγραψε αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν πριν την 31/3/2016.

Πέρα από την νομική εξέλιξη ή τον νομικό χαρακτηρισμό της επίθεσης (για τον οποίο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά) , η αλήθεια είναι μια: Η Χρυσή Αυγή δεν διστάζει ακόμη και στις πιο «επίσημες» εμφανίσεις της , όπως η κατάθεση στεφανιού από Βουλευτή της , να αποδεικνύει τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Πίσω από το κοστούμι του «νόμιμου πολιτικού κόμματος» κρύβεται η προβιά της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.

Με βάση τα παραπάνω και επιπλέον ότι τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των αποκαλύψεων που ακολούθησαν και κατέστησαν όλη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής υπόδικη για σύσταση εγκληματικής συμμορίας. οι φασιστικές-ρατσιστικές επιθέσεις όχι μόνο δεν εκλείπουν αλλά συνεχίζονται αδιάκοπα ενώ τον τελευταίο καιρό , στο έδαφος της έντασης του προσφυγικού ζητήματος πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, πάντα με πρωταγωνιστικό ρόλο στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής (π.χ. γεγονότα στο Ανατολικό Αιγαίο-Κρήτη κλπ).

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα επιτρέψουμε στην πόλη μας να επαναληφθούν γεγονότα φασιστικής/ρατσιστικής βίας εις βάρος οποιουδήποτε. Δεν θα επιτρέψουμε το φασιστικό δηλητήριο να μολύνει το μυαλό και τις καρδιές του λαού με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας να μην καλέσει εκπροσώπους της Χ.Α. στον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ και
σε καμία επίσημη εκδήλωση στο εξής. Να συμβάλλει στην απαραίτητη απομόνωση των φασιστικών πρακτικών και αντιλήψεων της Ναζιστικής συμμορίας. Να συνταχθεί με το αίσθημα της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού της πόλης και να πάψει να κρύβεται πίσω από «δήθεν πρωτόκολλα». Σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνει και την ευθύνη για την επανάληψη αντίστοιχων φαινομένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.