Ανακοίνωση Αλληλεγγύης για την εκκένωση των 3 καταλήψεων στην Θεσσαλονική – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

orfa-600x348

Η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος είχε αρχίσει να φαίνεται από τον Φεβρουάριο κιόλας . Οι βασικοί άξονες της πολιτικής αυτής ,όπως υπαγορεύτηκε από την ευρωπαϊκή ένωση, ήταν το κλείσιμο των συνόρων, ο διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών/τριων , η παροχή ασύλου με το σταγονόμετρο , οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, ο περιορισμός των εγκλωβισμένων προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από τις πόλεις , η διαχείριση των χώρων αυτών μόνο από τον στρατό και από Μ.Κ.Ο και τέλος η παρεμπόδιση και καταστολή οποιουδήποτε αυτό-οργανωμένου εγχειρήματος στέγασης και αλληλεγγύης .

Το κυβερνητικό συνονθύλευμα των ακροδεξιών πατριδοκάπηλων και των κατ’ευφημισμό αριστερών έχει σκοπό να τηρήσει όλες τις συμφωνίες για το προσφυγικό ( όπως άλλωστε και τα μνημόνια) .Ήταν απλά θέμα χρόνου για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους να πάρουν την εντολή να “μαντρώσουν” όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες/ τριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ώστε να ελέγχονται και ταυτόχρονα να ελέγχεται και η ροή τεράστιων κονδυλίων από την ευρωπαϊκή ένωση μέσω Μ.Κ.Ο. Για να μην ξεχνάμε ότι οι καλές δουλειές στον καπιταλισμό γίνονται με νταβατζή το κράτος.

Σε εφαρμογή αυτού του σχεδίου τα ξημερώματα τις 27ης Ιουλίου 3 καταλήψεις στέγης και περίθαλψης στην Θεσσαλονίκη έγιναν στόχος της αστυνομικής καταστολής .Διώξεις για τους αλληλέγγυους/ες ,μάντρωμα και φυλάκιση σε στρατόπεδα για τις οικογένειες προσφύγων και μεταναστών/τριων μέχρι και γκρέμισμα του χώρου του πρώην ορφανοτροφείου (ιδιοκτησίας της φιλεύσπλαχνης εκκλησίας) για να μην μπαίνουν και ιδέες για επανακαταλήψεις. Τα αυτό-οργανωμένα εγχειρήματα στέγασης προσπαθούν να δείξουν έναν άλλο δρόμο στην σχέση των ντόπιων με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/τριες. ‘Έναν δρόμο πραγματικής αλληλεγγύης που προσπαθεί μέσω της συμβίωσης και της αυτό-οργάνωσης να σπάσει την κυρίαρχη αντίληψη του φτωχού κακόμοιρου πρόσφυγα και του φιλάνθρωπου έλληνα που θα τον βοηθήσει να επιβιώσει αλλά όχι να μπει χωρίς διακρίσεις στον κοινωνικό ιστό αλλά θα παραμείνει στο περιθώριο, γκετοποιημένος και αποκομμένος από τον κοινωνικό ιστό. Έναν δρόμο που βλέπει τους πρόσφυγες και μετανάστες/τριες συναγωνιστές/τριες σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και όχι μόνο σαν αποδέκτες φιλανθρωπίας και αναγκαίο κακό.

Οι επιθέσεις στις αυτοδιαχειριζόμενες καταλήψεις στέγης προσφύγων και μεταναστών/τριων στη Θεσσαλονίκη όπως και στην Αθήνα και στην αποθήκη στον Πειραιά εκτελούνται από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς αλλά σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και προπαγανδίζονται από τοπικούς άρχοντες ( βλέπε Καμίνη και Μπουτάρη) και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εντάσσονται στο δόγμα ότι «αλληλεγγύη» εκτός των οργανωμένων στρατοπέδων και των Μ.Κ.Ο δεν μπορεί να υπάρχει. Υπάρχουν ακόμα και καταγγελίες για την περιοχή μας ότι στην εφαρμογή του παραπάνω δόγματος συμμετέχει και ο κομματικός μηχανισμός του Σύριζα όπως στην περίπτωση του στρατοπέδου της Ριτσώνας, οπού ο γραμματέας του τοπικού σύριζα επιτίθεται και τραμπουκίζει συντρόφισσα γιατρό από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλκίδας.

Στην περιοχή μας ο κυβερνητικός « σχεδιασμός» ετοιμάζει δύο ακόμα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Θήβα και Λιβαδειά σε χώρους παρόμοιους με αυτούς που το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ βγάζει ακατάλληλους .  http://www.keelpno.gr/Portals/0/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%9D%CE%AD%CE%B1%20%20%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/2016/%CE%93%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%20%CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD%20%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82_21-7- 2016.pdf

Ως συνήθως βέβαια οι χώροι που προορίζονται για αποθήκες ψυχών, θα καθαριστούν με την άμισθη εργασία των φαντάρων όπως καταγγέλλει το δίκτυο στρατευμένων “ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” . http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/07/hot-spot-to.html 

Η συλλογικότητα της Σφήνας, μέσα από συζητήσεις και συνελεύσεις είχε (και έχει) πάρει την ξεκάθαρη απόφαση ότι η όποια βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης μαζεύονταν με τη βοήθεια των πολιτών της Θήβας, θα δίνονταν απευθείας από εμάς στους πρόσφυγες χωρίς τη διαμεσολάβηση Μ.Κ.Ο ή στρατού ( εθνικού ή και κομματικού ) όσον αφορά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Φυσικά τα είδη αυτά μοιράστηκαν και σε αυτοδιαχειριζόμενους κατειλημμένους χώρους στην Αθήνα, όπως σε αυτούς που εκκενώθηκαν βίαια από την αστυνομία στην Θεσσαλονίκη. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και με τα δύο νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται στην περιοχή μας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις θα στηθεί η ίδια μπίζνα με τις Μ.Κ.Ο. Άλλωστε στον καπιταλισμό όπως όλες η κρίσεις, έτσι και η προσφυγική είναι ευκαιρία για «δουλειές», κέρδη και φθηνή απασχόληση εργατικού δυναμικού. Καλούμε όλους να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτούς που σπέρνουν το φόβο και τον ρατσισμό. Σε αυτούς που μιλούν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με όρους όπως «επιβάρυνση», «ερεθισμός της τοπικής κοινωνίας» και «αλλοίωση των κοινωνικών χαρακτηριστικών» .

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και τις ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.

-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Σφήνα 31/7/2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.