Θεατρική παράσταση “”Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ” του Χάουαρντ Ζιν από την Θεατρική ομάδα “Ρε Αλέξης”

Η Σφήνα και η Θεατρική Ομάδα “Ρε Αλέξης” παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση

“Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ” του Χάουαρντ Ζιν .

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 στις 9 μ.μ. στην ΣΦΗΝΑ Κάδμου 48 Θήβα

Απηυδισμένος ο Καρλ Μαρξ από το τέταρτο Μνημόνιο της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης εν Ελλάδι, επιστρέφει στη γη και στην Θήβα για να αποκαταστήσει τις απόψεις του. Βρήκε χρυσή ευκαιρία και το γεγονός πως ο Επίτιμος ανέβηκε στον πάνω κόσμο ώστε για μια ώρα να κατέβει αυτός στη γη και να τα βάλει με τον κάθε διαχειριστή του καπιταλισμού αλλά και με τον Πίπερ που προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις απόψεις του και να μεταφράσει το Κεφάλαιο.

» Μα εγώ Πίπερ δεν είμαι μαρξιστής!». Στην εποχή των υποκριτικών Je suis…, o ίδιος δηλώνει εν τέλει το » Je ne suis pas marxiste » καταγγέλοντας ουσιαστικά αυτούς που τον ερμηνεύουν ως Αγία Γραφή αλλά και αυτούς που θεωρούν πως το μέλλον της ανθρωπότητας είναι το συνεχές There Is No Alternative (TINA). O Xάουαρντ Ζιν προσγειώνει τον Μαρξ στη σφαίρα του πραγματικού και και με τις επικαιροποιήσεις μας είναι ζωντανός το 2017. Παρ`όλα αυτα κάνει μία ανασκόπηση στην προσωπική του ζωή, πολλές φορές με αυτοσαρκασμό, ενθυμούμενος έτσι την σχέση του με την γυναίκα του Τζένη Βεστφάλλεν, την Λένχεν, την αγάπη του στις κόρες του,την ένδεια και τον θάνατο των παιδιών του και τη σχέση του με τον επιστήθιο φίλο του Ένγκελς αλλά και την αντιπαράθεση του με τον Μιχαήλ Μπακούνιν που συμβολικά και σατυρικά εισβάλλει στο σπίτι του στο Σόχο. Εκεί στο Σόχο αναλύουν ο καθείς με τον δικό του τρόπο την Παρισινή Κομμούνα του 1871.

» Προλετάριοι δεν έχετε να χάσετε τίποτα άλλο πέραν από τις αλυσίδες σας! »
150 χρόνια από την έκδοση του Κεφαλαίου και 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση και το φάντασμα του Μαρξ πλανάται στον κόσμο όσο παραμένουν οι αιτίες οι παλιές. Περιοδεύων θεατρικό εγχείρημα * Ρε Αλέξης (Κύπριος επαναστάτης του Μεσαίωνα).

Παίζει: Kυριάκου Βασίλης.
Σκηνοθεσία: Kυριάκου Βασίλης/Nίκος Σέργης

είσοδος ελεύθερη

Leave a Reply

Your email address will not be published.