1η Μάη 2017 “ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ”

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους  εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο να γιορτάζουν, να τιμούν τους νεκρούς τους και να παλεύουν κάτω από νέες, ιδιόμορφες συνθήκες που συνεχώς μεταβάλλονται.

Ο καπιταλιστικός – ιμπεριαλιστικός κόσμος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης των λαών, παρά τα βάρη και την εξαθλίωση που τους έχει επιβάλει, συνεχίζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο και κρίση. Στην συγκεκριμένη περίοδο η ανθρωπότητα ζει με τον κίνδυνο του πολέμου ανά πάσα στιγμή και η προοπτική για κάποια μεταβολή προς το καλύτερο δεν φαίνεται να υπάρχει.

Η επίθεση στο εργατικό κίνημα και στις κατακτήσεις του παγκοσμίως, είναι η πιο έντονη σε όλη την περίοδο από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα  και συνδυάζεται με τη συκοφαντική προπαγάνδα ενάντια στον συνδικαλισμό, την οργάνωση και τους ταξικούς αγώνες.

Ειδικά στη χώρα μας, με πρόσχημα τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό των προηγούμενων δεκαετιών, εξευτελίζεται και λοιδορείται  το εργατικό κίνημα στο σύνολο του από την άρχουσα τάξη και τα παπαγαλάκια της, με σκοπό η προσπάθεια επιβολής ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα από κυβερνήσεις, εργοδότες, Ευρωπαϊκή Ένωση να περάσει ανεμπόδιστη.

Η πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό σ’ αυτές τις συνθήκες είναι μεγάλη. Με ευκαιρία την επέτειο της Πρωτομαγιάς θα πρέπει να αντιληφθεί  την αναγκαιότητα όξυνσης του ταξικού πολέμου και της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς αλλά και στην κοινωνία.

Θα πρέπει τα συνδικάτα και τα σωματεία να πάψουν να είναι μηχανισμοί παραγωγής αργόμισθων εργατοπατέρων και να γίνουν πραγματικά όργανα πάλης στα χέρια των εργαζόμενων.

Ας γίνει η φετινή Πρωτομαγιά το εφαλτήριο της ταξικής αντεπίθεσης απέναντι στους μηχανισμούς καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

– ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

– ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 11 ΠΜ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΣΦΗΝΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.