Τι Δένδιας, τι Τόσκας! Η καταστολή είναι η ίδια. Κείμενο αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους.

Τι Δένδιας, τι Τόσκας! Η καταστολή είναι η ίδια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην προσπάθεια της εξαλειφθεί κάθε αντίσταση και κάθε μορφή αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης, επιτέθηκε το πρωί της 13ης Μαρτίου σε τρείς ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, σε δύο καταλήψεις στην Αθήνα (Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου και Κατάληψη στέγης της Αχαρνών) και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου.

Η κυβέρνηση που ξεπλένει τους ναζιστές της ΧΑ με πόζες σε φωτογραφίες, ξυπνώντας τα εθνικιστικά ένστικτα και την πατριδολαγνεία, συναγωνίζεται την ακροδεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά και σε θέματα καταστολής. Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον ερχομό της δεξιάς στην εξουσία, γίνεται η ίδια δεξιά και αποκηρύσσει το παρελθόν της, αυτό που την ήθελε βδέλλα στο κίνημα. Από πέρυσι με τις επιθέσεις στις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης, στην αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, στην Ειδομένη έχει δείξει τις προθέσεις της. Με πρόσχημα την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων από καιρό χώρων, η κατασταλτική μηχανή του κράτους, εισβάλει στους χώρους, φυλακίζει τους αλληλέγγυους και “μαντρώνει” τους πρόσφυγες που ζουν ελεύθεροι εκτός των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Το κίνημα των καταλήψεων, των αυτοοργανομένων δομών στέγασης μεταναστών και των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων είναι εμπόδιο στα σχέδια του κράτους. Αφενός γιατί πρόκειται για ένα ακηδεμόνευτο κίνημα και αφετέρου γιατί προκρίνει την αντίσταση στο ξεπούλημα των πάντων. Ένα τέτοιο παράδειγμα στοχοποίησης είναι και η κατάληψη “Στρούγκα” με την διαφορά ότι οι επιθέσεις στον χώρο γίνονται από τον ιδιωτικό στρατό του μεγαλοκαρχαρία Μελισσανίδη, που με άρμα την Α.Ε.Κ. θα φέρει «την ανάπτυξη»,  μια δήθεν ανάπτυξη που θέλει την Νέα Φιλαδέλφεια ένα μεγάλο πολυκατάστημα.

Αυτές οι επιθέσεις θα ενταθούν στο άμεσο μέλλον, μαζί με την προπαγάνδα εναντίον του κινήματος γενικότερα. Όσο η επίθεση σε κάθε κατακτημένο με αίμα κοινωνικό δικαίωμα θα θυσιάζεται στους στόχους των «πλεονασμάτων» και της «αξιολόγησης» από το μισητό κουαρτέτο (Κυβέρνηση-ΕΕ- ΔΝΤ-ΕΚΤ), τόσο κάθε φωνή αντίστασης , κάθε προσπάθεια των «από κάτω» να υψώσουν ανάστημα θα βρίσκει απέναντί της τη «σιδηρά φτέρνα» της καταστολής , της κρατικής, ιδιωτικής ή φασιστικής βίας.

Δεν μας τρομάζουν – μας ατσαλώνουν.

Αυτές οι επιθέσεις θα βρουν απέναντι τους όλους εμάς που αισθανόμαστε την ανάγκη να διαφυλάξουμε τους κοινωνικούς χώρους ελεύθερους από την εμπορευματοποίηση, που αισθάνονται πως η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες δεν μπορεί να μπει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και στις δομές των ΜΚΟ. Όλους εκείνους που πιστεύουν στη δύναμη και το δίκιο των κοινωνικών αγώνων για την διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής.

Η ΣΦΗΝΑ αυτοδιαχειριζόμενος πολιτικός, κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους διωκόμενους συντρόφους και συντρόφισσες, δηλώνει την αλληλεγγύη της στις καταλήψεις στέγης και στους κοινωνικούς χώρους που έχουν μπει στο στόχαστρο του κράτους και του κεφαλαίου.

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σφήνα 15/3/2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.