Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

grafiti

Την 28 η Οκτώβρη 2015, ανήμερα της επετείου του αντιφασιστικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού,βρέθηκε στη Θήβα, μετά από πρόσκληση του Δήμου, ο βουλευτής Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής με συνοδεία τον αστυνομικό αδελφό του και ένα τσούρμο φασισταριών.

Αποτελούσε πρόκληση για το λαό της Θήβας, που έχει προσφέρει στον αντιφασιστικό αγώνα, οι νοσταλγοί του Χίτλερ να προσκληθούν να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη αλήθεια ποιών; Των θυμάτων των ss ή των ταγματασφαλιτών συνεργατών των γερμανο-ιταλών κατακτητών;;; Η πρόκληση απαντήθηκε από παρευρισκόμενους αντιφασίστες και αντιστασιακούς αγωνιστές με αντιφασιστικά συνθήματα κατά την κατάθεση στεφανιού από τον βουλευτή της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Καρακώστα.

Στη συνέχεια – κατά τη γνωστή τακτική των εγκληματικών συμμοριών – τρία μέλη της συνοδείας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και ο αστυνομικός αδελφός του Ζαχ. Καρακώστας, ξεμονάχιασαν και χτύπησαν έξω από το ΑΤΜ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τον Σπύρο Πρεβεζάνο, έναν από τους αντιφασίστες αγωνιστές, που παραβρέθηκαν στην διαμαρτυρία.

Η συνέχεια γνωστή: Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση της Τ.Ο. Βοιωτίας-Εύβοιας αρνείται τη συμμετοχή της στο γεγονός και επιδίδεται σε ύβρεις. Ο αστυνομικός αναγνωρίζεται και τίθεται σε διαθεσιμότητα, η οποία αίρεται μετά από τρεις μήνες. Για την ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν αποτελεί ατιμωτικό αδίκημα η βιαιοπραγία ενός αστυνομικού εις βάρος πολίτη με διαφορετικές απόψεις. Η διαμαρτυρία αποτελεί άποψη, ενώ η βιαιοπραγία έγκλημα. Ή μήπως όχι; Για τη δικαιοσύνη όμως τα πράγματα φαίνεται να είναι αλλιώς, όταν αφορά στα χαϊδεμένα παιδιά της Χρυσής Αυγής. Πέρασε ένα εξάμηνο σχεδόν, για να αποδοθούν κατηγορίες σε βαθμό «πταίσματος» σε βάρος μόνο δυο εκ των τριών συναυτουργών, ενώ ο τρίτος αναγνωρίστηκε μόλις πρόσφατα. Κι αυτό, όταν η επίθεση και οι συναυτουργοί της είχαν καταγραφεί από κάμερα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Καμία σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή δεν βρήκε ο εισαγγελέας, παρά το υλικό της δικογραφίας που συνέδεε τους συναυτουργούς – και οι τρεις από Λιβαδειά – με το Λιβαδείτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Επισφράγιση των παραπάνω είναι ότι με βάση διάταξη του Ν. 4411/2016, που ψήφισε το καλοκαίρι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλα τα πταίσματα, τα οποία έχουν τελεσθεί μέχρι και τις 31.3.2016, τίθενται αυτόματα στο αρχείο. Δεν μας προξενούν εντύπωση όλα αυτά. Ο δολοφόνος του Φύσσα κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ η Δίκη της Χρυσής Αυγής σέρνεται για χρόνια, προσφέροντας άλλοθι στην νεοναζιστική συμμορία να διασπείρει το φασιστικό – ρατσιστικό της δηλητήριο και να συνεχίζει την εγκληματική της δράση. Δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να υποθέσουμε τι θα γινόταν αν στη θέση του αστυνομικού χρυσαυγίτη ήταν ένας απεργός διαδηλωτής, ένας αριστερός ή αναρχικός κοινωνικός αγωνιστής. Θα φορτωνόταν όλο τον Ποινικό Κώδικα στην πλάτη του, όπως τόσοι & τόσοι.

Η «καταργημένη» πλέον δίκη αποτελεί ευκαιρία, για να διατρανώσει ο Θηβαϊκός λαός την απέχθειά του στα ναζιστικά σκουπίδια και την εγκληματική ιδεολογία τους. Να μην επιτρέψουμε η Χρυσή Αυγή να το παρουσιάσει ως «αθώωση». Η Δημοτική Αρχή να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της «για την πρόσκληση στη Χ.Α» και να πάψει να κρύβεται πίσω από δήθεν «πρωτόκολλα» Η οριστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής στη συνείδηση του λαού, η απομόνωσή της και η αποκάλυψη του χαρακτήρα της ως μαντρόσκυλου του συστήματος και όχι ως δήθεν «αντισυστημικού» κόμματος θα αποτελεί τη βαρύτερη καταδίκη.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ – ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

Σφήνα 12/9/2016

ypografes-sfina-antifa

Leave a Reply

Your email address will not be published.