ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ Ν. ΑΡΓΥΡΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ)

antipolemiki1
Ο αυτοδιαχειριζόμενος πολιτικός κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος « η Σφήνα» δηλώνει την  αλληλεγγύη  του στο Νίκο Αργυρίου που καταδικάστηκε απο την ελληνική δικαιοσύνη σε δύο χρόνια φυλάκιση ως μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Η καταδίκη του είναι στην ουσία η απάντηση του κράτους ( κυβέρνηση στρατός, δικαιοσύνη, μπάτσοι) στη δράση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Την αλληλεγγύη στους στρατεύσιμους, την ανάδειξη των ζητημάτων μέσα στο στρατό, την βάναυση συμπεριφορά στελεχών προς τους οπλίτες, τις καταγγελίες για μίζες στους πολεμικούς εξοπλισμούς, την αντιπολεμική εκστρατεία, την στήριξη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και την στήριξη εκατοντάδων κληρωτών που αρνούνται με ψηφίσματα και αναφορές την εμπλοκή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (HOT SPOT) της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και της Ε.Ε.
Η τελευταία δραστηριότητα της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων φαίνεται ότι ενόχλησε πολύ εγχώριους και ευρωπαϊκούς κύκλους . Η ευκαιρία είχε δοθεί με την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε κατατεθεί εναντίον της Επιτροπής από στέλεχος του στρατεύματος για τον οποίο η Επιτροπή είχε δημοσιοποιήσει καταγγελία οπλιτών της μονάδας που διοικούσε στην ιστοσελίδα της. 
Πρόκειται για μια εξοντωτική τρομοκρατική ποινή, η οποία ήταν στην ουσία προαποφασισμένη και στηριγμένη αποκλειστικά στο χαφιεδισμό της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και σε στοιχεία που έχουν να κάνουν μόνο με την κατασκευή ενόχων σχετικά με το ποιος ήταν διαχειριστής της ιστοσελίδας της Επιτροπής. Μάλιστα το δικαστήριο δεν αρκέστηκε στην πρόταση του εισαγγελέα για πεντάμηνη φυλάκιση, αλλά επαυξάνοντας την κατηγορία καταδίκασε το Ν. Αργυρίου σε δίχρονη φυλάκιση. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος να καταδικαστεί, με οποιαδήποτε αφορμή, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων, το Κίνημα μέσα κι έξω από το Στρατό. Έστω και στο πρόσωπο ενός αγωνιστή της, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και χωρίς σκεπτικό.
Η απόφαση αυτή –τι ειρωνεία, έρχεται την επομένη της συζήτησης στη βουλή για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης- σηματοδοτεί μια προσπάθεια κτυπήματος του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό γα τα δικαιώματα των φαντάρων. Στοχοποιεί την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος, που έχουν πρωτοπόρα δράση για τα δικαιώματα των στρατευμένων και έχουν γίνει διαχρονικά ενοχλητικοί στο κράτος.
Είναι γελασμένοι όμως… Δεν προκαλούν το φόβο και την υποταγή. Αντίθετα, ωθούν στην αντίσταση και στον αγώνα για ανατροπή. Αναδεικνύουν μέσω του δικού τους φόβου πόσο σημαντικό είναι το έργο των αγωνιστών για τα δικαιώματα των στρατευμένων, για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου αντιπολεμικού, διεθνιστικού αντιιμπεριαλιστικού – αντικαπιταλιστικού κινήματος για Ειρήνη, Ελευθερία και Φιλία για όλους τους λαούς της περιοχής.
“ΣΦΗΝΑ” 6/4/2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.