ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

943412_336233019813727_1464921317_n

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 2015 παρακολουθήσαμε στη Θήβα την νομιμοποίηση της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. μετά από κάλεσμα του δημάρχου Θήβας στον βουλευτή της Χ.Α. Καρακώστα για κατάθεση στεφάνου. Την ίδια μέρα συνέβη και η τραμπούκικη επίθεση σε αντιφασίστα σύντροφο από τους μπράβους του χρυσαυγίτη βουλευτή. Και ενώ η υπόθεση παίρνει σιγά σιγά τον δρόμο της δικαιοσύνης για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της υποτίμησης και των προσπαθειών συγκάλυψης φασιστικών επιθέσεων από τα αστικά δικαστήρια. Πέραν ότι η αστική δικαιοσύνη αδυνατεί να αναγνωρίσει ένα από τα τρία πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην επίθεση στον σύντροφο – παρότι στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα και παρότι η φάτσα του
φιγουράρει σε διάφορες φωτογραφίες πλάι στον νεοναζί βουλευτή – επιπλέον ο εισαγγελέας αποφάσισε να ρίξει στα μαλακά και τους άλλους δύο κατηγορούμενους, ένας από τους οποίους είναι και ο ναζί μπάτσος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Βοιωτίας (να τον χαίρονται) και αδερφός του βουλευτή Καρακώστα, χαρακτηρίζοντας την πράξη τους ως πταίσμα!
Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ένα σκηνικό που στήνεται τους τελευταίους μήνες προσπαθειών από την πλευρά των νεοναζιστών να σηκώσουν κεφάλι και να αναπτερώσουν τις δυνάμεις τους κυρίως μέσα από την απόπειρά τους να εκμεταλλευτούν και να καπελώσουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Απόπειρες που διαδραματίστηκαν σε διάφορα μπλόκα ανά την Ελλάδα και όπως πολύ καλά ξέρουμε και στη Θήβα! Το θράσος τους στην πόλη μας έφτασε στο σημείο του να αρχίσουν να εκτοξεύουν τρικάκια (γεμάτα με τον εθνικιστικό τους εμετό) προς υπεράσπιση δήθεν των αγροτών, (οι οποίοι τους υπερασπίστηκαν μια χαρά και στο ξεπούλημα της Α.Τ.Ε.)
όμως το αληθινό τους πρόσωπο το έδειξαν με τις τραμπούκικες απειλές εναντίον όσων ανοιχτά δήλωσαν την αντίδρασή τους και τους κατήγγειλαν! Ταυτόχρονα στις 18 Μάρτη αναμένεται η αποφυλάκιση του δολοφόνου χρυσαυγίτη Ρουπακιά λόγω παρέλευσης του ανώτατου χρόνου προφυλάκισης. Φυσικά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε πως σε άλλες περιπτώσεις παρέλευσης του ανώτατου χρόνου η δικαιοσύνη δεν έχει φανεί τόσο τυπική, ούτε και τις ευθύνες της για την κωλυσιεργία στην διεξαγωγή της δίκης της χρυσής αυγής.
Δεν φοβόμαστε ούτε τις απειλές τους, ούτε όσους τους κάνουν πλάτη. Δεν περιμένουμε από το κράτος να μας γλιτώσει! Δεν θα μείνουμε θεατές στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν περισσότερο συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας μέσω των απλουστευμένων ρατσιστικών γενικεύσεων που τους προσφέρουν ως πολιτικό περιεχόμενο για την οργή τους, μαζί με τη δήθεν αντισυστημικότητά τους που στοχεύει κυρίως σε κομμάτια της νεολαίας! Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ναζισμός δεν είναι μια πολιτική ιδεολογία σαν όλες τις άλλες! Είναι κυρίως μια ρητορική μίσους και μισανθρωπισμού που αναπαράγει την ανθρωποφαγία του καπιταλισμού και την τραβάει στα άκρα της στρέφοντας τους φτωχούς ενάντια στους φτωχούς βασισμένη και εκμεταλλευόμενη τις πολλές κοινωνικά κατασκευασμένες ταυτότητες που μας στοιχειώνουν όλους και όλες, έλληνας – ξένος, άντρας – γυναίκα κ.ο.κ. Έρχεται στην επιφάνεια με κάθε κρίση του καπιταλισμού και για να αποπροσανατολίσει τις μάζες
από τον κύριο λόγο δημιουργίας των κρίσεων αυτών που είναι το ίδιο το σύστημα του καπιταλισμού και οι παθογένειες του, πατάει όμως πάντα στον γενικότερο εκφασισμό της κοινωνίας που δυστυχώς υπήρχε στην Ελλάδα σε υποβόσκουσα κατάσταση και πριν την κρίση. Η ιδεολογία τους είναι τα σκατά που βγαίνουν στη φόρα όταν σπάνε οι βόθροι! Χρέος μας να τα πετάξουμε στα μούτρα τους!
Οι αντιφασιστικές κινήσεις ανά την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλλαν σε μεγάλο βαθμό στο να μαζευτούν οι κάθε είδους φασίστες στις τρύπες τους! Καλούμε όλους και όλες τους κατοίκους της Θήβας να απομονώσουν και να ξεφορτωθούν τους φασίστες που αρχίζουν να προσπαθούν να παρέμβουν στην πόλη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμούς δεν θέλουμε άλλους Λουκμάν και Φύσσα, ούτε ένα θύμα ρατσιστικής βίας και ναζισμού δεν είναι ανεκτό!

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

1 ping

  1. […] Αναδημοσίευση από sfina.espivblogs.net […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.