Η ΣΦΗΝΑ αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός – πολιτικός & πολιτιστικός χώρος.

Η συμβολή στην κοινωνική & πολιτική ενεργοποίηση των μελών & ευρύτερα
εργαζομένων, ανέργων, νέων της περιοχής, η προώθηση της συλλογικής συζήτησης & δράσης
κόντρα σε λογικές ανάθεσης σε κάθε λογής ειδήμονες, η προώθηση της αλληλεγγύης & του αλληλοσεβασμού ως βασικής αρχής πολιτισμού κόντρα σε λογικές διαχωρισμών (φυλετικών-εθνικών-θρησκευτικών-πολιτικών), η ανάδειξη της ανθρώπινης αξίας ως βασικό κριτήριο των επιλογών μας κόντρα στη λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων, η αναζήτηση & ο πειραματισμός σε νέες μορφές κοινωνικής οργάνωσης κόντρα στην αποθέωση του κέρδους & του χρήματος. Η οργάνωση & προώθηση κοινωνικών δράσεων για την προάσπιση & διεύρυνση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής (παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλεια/πρόνοια – πολιτισμός – περιβάλλον).

Ένας χώρος συνάντησης συλλογικής θεωρητικής δουλειάς αλλά και παρέμβασης στα ζητήματα που αναδεικνύονται μέσα από τα κοινωνικά κινήματα. Ένα πείραμα αλληλεπίδρασης, γνωριμίας, συντροφικότητας και συλλογικής δράσης ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Η ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών κλπ. και η κινητοποίηση των μελών του και όλων των κατοίκων για την επίλυσή τους.
Η προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής από κάθε καταπάτηση, επορευματοποίηση ή τσιμεντοποίηση και η διεκδίκηση υποδομών (περιβαλλοντικών,
συγκοινωνιακών, αθλητικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, κοινωνικών) και γενικά μέσων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Η καλλιέργεια πνεύματος & δράσεων έμπρακτης αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Η αναζήτηση & οργάνωση δράσεων στα πλαίσια της αλληλέγγυας οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και των κυρίαρχων πολιτικών αντιμετώπισής της που οξύνουν τα κοινωνικά προβλήματα στο έπακρο (ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι-κοινωνικό παντοπωλείο – φροντιστήριο κλπ).
Η ανάπτυξη αγώνων για την αποτροπή των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την επικράτηση δίκαιης ειρήνης στην περιοχή μας και στον κόσμο. Η συνεργασία του με άλλους συλλόγους και μαζικούς φορείς με στόχο την προώθηση των σκοπών
της.. Η επαφή και συνεργασία με συλλόγους και οργανώσεις άλλων χωρών για την αλληλογνωριμία και ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.
Η συλλογικότητα είναι ανοικτή σε κάθε άνθρωπο ή ομάδα που σέβεται τις βασικές αρχές
λειτουργίας της και πέρα από θέσεις πολιτικής αρχής κάθε μέλους, σέβεται τις αρχές της δηλαδή
την αυτονομία από κράτος, κόμματα, θεσμούς και αστικά ΜΜΕ, απόρριψη τυπικής και άτυπης
ιεραρχίας, καταπολέμηση του σεξισμού-ρατσισμού, προώθηση των λογικών της αυτοδιαχείρισης και της αυτοοργάνωσης τόσο στην καθημερινότητα όσο και στους κοινωνικούς αγώνες

.cropped-logonet.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.